Doel

 

Fysiotherapie Het Station

Eshofsestraat 14

6662AV Elst

E-mail: info@fysiohetstation.nl

Tel.: 0481-750267

 

Binnen 24 uur een afspraak.

Flexibele openingstijden.

Tel.: 0481-750267

E-mail: info@fysiohetstation.nl

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract.

Doel

 

“Een gezonde geest in een gezond lichaam” is de basis van spirituele groei. Ayurvedische Kalari Therapie zegt dat spirituele groei alleen dan kan plaatsvinden, als de mens op zowel geestelijk als lichamelijk niveau tot rust is gekomen, waarbij lichaam en geest als een eenheid samenwerken. Omdat Ayurvedische Kalari Therapie onderdeel is van de vechtkunst Kalarippayat, wordt dit doel bewerkstelligd door methoden en technieken te gebruiken van de ‘spiritual warrior’.

 

Op lichamelijk niveau dienen de drie ‘humores’ (doshas), kapha, vada en pitta, in balans gebracht te worden: Ayurvedische Kalari Therapie doet dat d.m.v. nadi massages en prana stimulerende oefeningen (kalari abhyasam). Deze methode neemt de blokkades in de nadis weg en stimuleert de doorstroom van de prana door het lichaam. Dit maakt de weg vrij om de chakras te openen.

 

Op geestelijk niveau stimuleert Ayurvedische Kalari Therapie een verandering in ‘life style’: wij proberen samen met u een haalbaar en gezond leefpatroon samen te stellen, waardoor de prana stimulerende oefeningen van Kalari Yoga een plaats in uw leven krijgen. Door het regelmatig doen van deze oefeningen wordt uw prana verhoogd en spirituele groei gestimuleerd. Hierdoor wordt u vitaler en bevordert u uw lichamelijke en mentale weerstand.

 

Woordenlijst

Nadi

kanalen in het lichaam waardoorheen de prana stroomt (te vergelijken met bloed door de aderen)

Prana

levensenergie

Chakra

energie centra in het lichaam

Doshas

volgens Ayurveda is het lichaam opgebouwd uit drie humores: kappha, pitta en vayu. Deze humores zijn ook gerelateerd aan het karakter van een persoon.

Kappha

modder of slijm; alle vloeibare of half vloeibare substanties in het lichaam (ook vlees en spieren zijn voor een belangrijk deel opgebouwd uit water)

Pitta

vuur of gal; stofwisseling en spijsvertering

Vada

wind; alle processen die in het lichaam plaatsvinden, zoals in het zenuwstelsel, de hartslag, psychische activiteit, etc.

© Copyright 2012. All Rights Reserved.