Wat is het?

 

Fysiotherapie Het Station

Eshofsestraat 14

6662AV Elst

E-mail: info@fysiohetstation.nl

Tel.: 0481-750267

 

Binnen 24 uur een afspraak.

Flexibele openingstijden.

Tel.: 0481-750267

E-mail: info@fysiohetstation.nl

Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract.

Wat is Kalari Therapie?

Kalari Therapie (kalari chikitsa) komt uit de deelstaat Kerala in India. Het is een onderdeel van de inheemse vechtkunst Kalarippayat. De Kalarippayat meester (kalari gurukkal) is van oudsher de specialist op het gebied van het menselijke zenuw- en bewegingsapparaat. Tot op de dag van vandaag vervult hij in Kerala een zelfde soort rol als de fysiotherapeut.

 

Volgens Ayurveda lopen er in het menselijk lichaam energiebanen (nadis), analoog aan bloed- en zenuwbanen. Dit stelsel van nadis zou zorgen voor de enegietoevoer aan de diverse delen van het lichaam. Waar verschillende nadis elkaar kruisen liggen de zogenoemde marmas.

Wanneer de energietoevoer niet goed werkt (door bijvoorbeeld een blokkade), kan een een deel van het lichaam een probleem ondervinden, wat zich uit in pijn en/of een gevoel van onbehagen. Meestal bevinden pijncentra zich in de buurt van een marma.

 

Kalari therapie manipuleert de nadis en de marmas zodat eventuele blokkades worden opgeheven. Dit wordt gedaan door handmassages (uzhichil), voetmassages (chuvatti uzhichil) en het doen van kalari oefeningen die de energie-'flow' stimuleren (kalari abhyasam).

© Copyright 2012. All Rights Reserved.