Orthopedische Revalidatie

Fysiotherapie Het Station

Eshofsestraat 14

6662AV Elst

E-mail: info@fysiohetstation.nl

Tel.: 0481-750267


Binnen 24 uur een afspraak.

Flexibele openingstijden.

Orthopedische Revalidatie


Orthopedische revalidatie is geschikt voor patiënten die een orthopedische ingreep hebben ondergaan in het ziekenhuis. Ook kan het voorkomen dat er geen operatie heeft plaatsgevonden, maar dat een orthopedische chirurg u doorverwijst naar de fysiotherapeut. Het betreft hier klachten aan botten en gewrichten.


Indien u te maken krijgt met een orthopedische ingreep, zorgen wij ervoor dat u optimaal herstelt. Wij kunnen u helpen in geval van heup- en knieoperaties (een totale heupprothese, knieprothese, voorste kruisband-, meniscus- of kijkoperatie). Ook tijdens de nazorg na een trauma als gevolg van een ongeval (botbreuken, enkel- of knieletsel, schouder of elleboog klachten).


Indien u geopereerd bent, is het belangrijk om zo snel mogelijk na de operatie of gipsperiode de mobiliteit en stabiliteit op een verantwoorde manier te herwinnen. Orthopedische revalidatie heeft als doel de mobiliteit van een bot of gewricht (knie, heup, rug, schouder, enkel, elleboog) te verbeteren, de pijn te verminderen, de belastbaarheid, coördinatie en het uithoudingsvermogen te vergroten en de spierkracht te versterken.